Astma DTx pilotti KAMU Asthma

 

Astman digitaalisen terapian (DTx) pilotissa haetaan suomalaisia aikuisia astmaatikkoja, joilla on lääkärin toteama astma ja jotka käyttävät hoitavaa astmalääkitystä vähintään puolet vuodesta. Osallistuaksesi pilottiin sinulla tulee olla älypuhelin, jolla voit käyttää KAMU Asthma sovellusta pilotin ajan ja lisäksi tarvitset verkkopankkitunnukset tai digitaalisen varmenteen osallistujan tiedotteen ja suostumuksen hyväksymiseen. Mukaan pilottiin voidaan ottaa korkeintaan sata astmaatikkoa ja pilotointi käynnistyy touko-heinäkuussa 2022.

Pilotissa saat käyttöösi KAMU Asthma sovelluksen ja spirometrin 9kk ajaksi omahoidon tueksi ja sinulta kerätään käyttökokemuksia sähköisellä kyselylomakkeella (1kk, 3kk, 6kk ja 9kk). Pilotissa ei tehdä mitään muutoksia astmalääkitykseen eikä siihen sisälly tutkimuskäyntejä eikä lääkärin käyntejä. Sovelluksen käyttöön omahoidon tukena ohjataan sairaanhoitajan etätapaamisessa. 

Päivitys 18.6.2022: PIlottiryhmä on tässä vaiheessa alustavasti täynnä, mutta odottelemme vielä vahvistuksia osalta pilotoijista. Ilmoitamme jonossa oleville mahdollisimman pian mahdollisesti vapautuvista paikoista! Päivitämme myös pilotin tilannetta näille verkkosivuille ja some-kanaviimme pilotin edetessä. Kiitos kaikille runsaasta kiinnostuksesta!