Astman digitaalisen terapian pilotti KAMU Asthma sovelluksella

Astman digitaalinen terapia KAMU Asthma sovelluksella

Medzilla käynnistää KAMU Asthma-sovelluksen ja spirometrin käyttöön pohjautuvan astman omahoidon digitaalisen terapian pilotin toukokuussa 2022!

Pilottiin voit osallistua, mikäli sinulla on lääkärin toteama astma, johon käytät hoitavaa astmalääkitystä vähintään puolet vuodesta. Sinulla tulee olla omassa käytössäsi älypuhelin, johon voit asentaa KAMU-sovelluksen. KAMU-sovellus on käytettävissä suomeksi ja englanniksi. Jotta voit antaa suostumuksesi pilottiin osallistumiseksi, tarvitset suomalaiset verkkopankkitunnukset tai digitaalisen varmenteen. 

Pilottiin osallistuminen on maksutonta ja saat käyttöösi KAMU sovelluksen ja spirometrin ja tarvittaessa sairaanhoitajan ohjausta ja neuvontaa astman omahoitoon liittyen etäyhteyksin pilotin aikana.  KAMU sovellus ja spirometri tukevat sinua omahoidon toteuttamisessa. Ohjaus sovelluksen käyttöön käydään läpi sairaanhoitajan etätapaamisessa. Pilottiin liittyen kerätään käyttäjäkokemuksia sähköisillä kyselyillä 1kk, 3kk, 6kk ja 9kk käytön jälkeen.  Pilotti päättyy toukokuussa 2023, jolloin KAMU spirometri palautetaan palautuslähetyksenä.

Pilotissa jatkat niillä hoito-ohjeilla, jotka olet saanut sinua hoitavalta lääkäriltäsi ja pystyt myös muuttamaan hoitosuunnitelmaasi KAMU sovelluksessa omalta hoitavalta lääkäriltäsi saamiesi ohjeiden mukaan myös pilotin aikana. Pilottiin ei sisälly lääkärikäyntejä, tutkimuksia eikä lääkitystä eikä pilotissa tehdä muutoksia sinun lääkehoitoosi.

Päivitys 18.6.2022: Runsaan kiinnostuksen myötä pilotti on nyt saatu rekrytoitua täyteen, mutta odottelemme vielä vahvistuksia osalta osallistujista. Pyrimme ilmoittamaan jonotuslistalla oleville mahdollisimman pian! Päivitämme tietoja pilotista ja pilotin etenemisestä tänne verkkosivuillemme ja some-kanavillemme- seuraa meitä niin kuulet enemmän! Kiitos kaikille runsaasta kiinnostuksesta pilottia kohtaan!