Annette Kainu on valmistunut tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta ja lääketieteen lisensiaatiksi Helsingin yliopistosta. Valmistuttuaan keuhkosairauksien ja allergologian erikoislääkäriksi hän on toiminut erikoislääkärinä, kliinisenä opettajana ja osastonylilääkärinä HYKS Sydän- ja keuhkokeskuksessa. Keuhkosairauksien alan tutkimustyö on käsitellyt astman ja keuhkoahtaumataudin esiintyvyyttä ja suomalaisia keuhkojen toimintakokeiden viitearvoja. Tämän tutkimustyön tuloksena ovat syntyneet mm. nykyisin Suomessa käytössä olevat spirometrian ja diffuusiokapasiteetin viitearvot ja hän osallistuu edelleen aktiivisesti kansallisen spirometria- ja PEF-mittauksia ohjeistavan suositusryhmän työskentelyyn. Kainu on väitellyt lääketieteen tohtoriksi vuonna 2008 ja hänet on nimitetty Helsingin yliopiston keuhkosairauksien ja allergologian dosentiksi vuonna 2018.

Etälääketiede ja terveysteknologia ovat kiinnostaneet perusopinnoista alkaen ja Kainu onkin mm ollut rakentamassa Virtuaalisairaalaan Uniapnean CPAP-hoidon digitaalisen hoitopolun. Toimiessaan vuosina 2018-2021 Terveystalon etäpalveluliiketoiminnan johtajana ja ylilääkärinä Kainu oli mukana kehittämässä ja rakentamassa niin Lääkäri-chat 24/7 kuin eri erikoisalojen videovastaanottoja, avustettuja videovastaanottoja, chatbot ratkaisuja ja tietosuojattuja viestipalveluja. Medzilla Oy:n toimitusjohtajana Annette Kainu on työskennellyt keväästä 2021 alkaen.

Annette Kainu toimii myös hallitusammattilaisena ja on suorittanut HHJ tutkinnon. Hän on myös BCI Certified Business Coach ja hyödyntää erityisesti tiimicoaching osaamista erilaisten asiantuntija- ja kehitysorganisaatioiden ja Advisory Boardien työn kehittämisessä.

Yhteystiedot

Medzilla Oy:n henkilökunta  työskentelee paikkariippumattomasti Suomessa. Verkkopalvelumme toimivat 24/7 ja pyrimme vastaamaan yhteydenottoosi viimeistään seuraavana arkipäivänä. 

Postiosoite

Revontulentie 11 
02100 Espoo
Puh: +358 46 9227195
eMail: info@medzilla fi

Henkilökunnan yhteystiedot

Sähköpostimme ovat muotoa:
etunimi.sukunimi@medzilla.fi

Tietosuojavastaavan osoite:
tietosuoja@medzilla.fi