PEF-etäseuranta käynnistynyt

Remote monitoring with MIR spirometer

Astman diagnostiikassa ja erilaisten hengitysoireiden selvittelyssä käytetään 2 viikon PEF-seurantaa ja työperäisten oireiden selvittelyssä 3-4 viikon PEF-seurantaa. Mittaus on potilaalle ja myös tuloksia tulkitseville ammattilaisille työläs ja perinteisillä manuaalisilla mittareilla tehtynä seurantaan liittyy myös inhimillisten virheiden mahdollisuus. 

Etädiagnostiikka mahdollistaa potilaan puhallusarvojen seuraamisen seurannan aikana ja potilaan kontaktoinnin hoitajan toimesta mikäli esimerkiksi puhallusten toteutuksessa havaitaan jokin laadullinen poikkeama. Tämä on erityisen tärkeää pitkässä työpaikka-PEF-seurannassa, mutta hyödyttää myös 2 viikon seurantajaksolla ja auttaa varmistamaan, että seuranta on tehty suositusten mukaan ja mittaukset ovat laadukkaita.

Tuomme tarjolle ensimmäisessä vaiheessa pilotointiin italialaisen MIR valmistajan kevyttä monikäyttöistä Spirobank Smart tai potilaskohtaista SmartOne mittaria hyödyntävän GS Balance-sovelluksen. Toivomme seurantaa käyttäviltä potilailta käyttäjäpalautetta sovelluksen ja mittarin toiminnasta anonyymin palautelinkin kautta.  MIR Spirobank Smart voidaan käyttää myös kokonaan etänä tehtävään varsinaiseen spirometriaan, siitä lisää hieman myöhemmin.

Lähiviikkoina tuomme myös saataville myös Orla DTx etäseuranta palvelun, joka mahdollistaa tilaajalle diagnostisten PEF-seurantojen ostamisen Medzilla:n hoitaessa Orla DTx etämittareiden (Vitalograph) toimittamisen potilaalle, potilaan ohjeistuksen, seurannan ja tilatun seuranta-ajan päättyessä myös tulosten raportoinnin tilaajalle. Palvelu on erityisesti räätälöity terveyspalveluyritysten ja julkisten organisaatioiden tarpeisiin, jolloin etädiagnostiikka voidaan ottaa käyttöön ilman raskasta perehdytystä, investointeja tai juoksevia kuluja, hoitajien työmäärä helpottuu ja diagnostisten seurantarekisteröintien laatu myös yleensä paranee. Tilaaja maksaa vain tilaamistaan tutkimusjaksoista ilman piilokuluja. 

Kiinnostuitko? Ole yhteydessä info@medzilla.fi, jätä yhteydenottopyyntö verkkosivujemme kautta tai soita 046-9227195, kerron mielelläni lisää!