Kamu Professional käyttöön

Astman digitaalinen terapia (DTx) Kamu sovelluksella

Astman seurantasovellukset ovat pitkään kiinnostaneet, mutta niiden käytännön hyödystä astmaatikkojen pitkäaikaisseurannassa on varsin vähäisesti kokemusta. Kansainvälisesti astman diagnostiikkaan ja seurantaan on tarjolla yli 100 erilaista sovellusta. Monet sovellukset perustuvat puhallusarvojen ja oireiden seurantaan ja ovatkin enemmänkin digitaalisia päiväkirjoja, toki sellaisenakin jo hyödyllisiä! Varsinaisia hoidollisia sovelluksia eli digitaalisia terapioita (DTx) on sen sijaan vähemmän.

 

Medzilla on nyt ottanut käyttöön Kamu Professional palvelun, jonka kautta meillä toimivat terveydenhuollon ammattilaiset eli astmahoitajat ja yleis- ja erikoislääkärit voivat seurata potilaan tilannetta ammattilaisen käyttöliittymän kautta potilaan suostumuksella hoitokontaktien yhteydessä. Potilas hallitsee aina kaikkea Kamu sovellukseen kirjaamaansa mittaus- ja oiretietoa ja päättää itse tietojen jakamisesta ammattilaisten kanssa. Potilas voi jakaa vain Kamu sovelluksen tiedot tai halutessaan myös Google Fit tai Apple Health Kit tallentamansa muut terveystiedot. Mikäli käyttäjä yhdistää muut terveyssovellukset Kamu sovellukseen, näkee hän itsekin esimerkiksi päivittäiset askeleet tai iWatchin tallentaman happisaturaation osana päiväkirjaa. Ammattilaiselle nämä täydentävät terveys- ja hyvinvointitiedot tuovat arvokasta lisätietoa esimerkiksi liikunnasta. 

Kamu sovelluksessa voit nyt jakaa tietosi Medzillan ammattilaisten kanssa liittymällä organisaatioon “MEDZILLA” Kamu-sovelluksen Oma Tili > Sovelluksen tiedot > Minulla on kutsukoodi

Tämän jälkeen näet samassa valikossa “Omat organisaatiot” otsikon alla Medzilla-organisaation ja pystyt halutessasi poistamaan jaon milloin tahansa.